Na een loopbaan van 31 jaar werd ik boventallig. Ik stond er vrij nuchter in, dacht ik…..en begon, na een kennismakingsgesprek, direct met de eerste gesprekken met loopbaancoach Henk Zantinge. Henk zette mij aan tot nadenken over wie ben je, wat kun je en wat wil je. Al vrij snel kwam ik mezelf tegen. “Neem even de tijd voor jezelf, zodat je eerst kunt loslaten voordat we vooruit kijken” was het welgemeende advies van Henk. We lasten een pauze in, waarbij Henk af en toe even informeerde hoe het met me ging. Dit voelde goed, deze betrokkenheid.

Na enige tijd pakten we de draad weer op en hebben testen gedaan en goede gesprekken gevoerd. Henk houdt de vinger aan de pols en zet je aan tot nadenken. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om te starten met de opleiding tot medisch secretaresse. Het is een leuke opleiding en inmiddels heb ik ook een leuke stageplek om praktijkervaring op te doen.

Zonder de goede begeleiding van Henk had ik nog niet gestaan waar ik nu ben. Henk/Het Zicht staat voor deskundigheid, persoonlijke aandacht, nuchterheid, begripvol, doorzetten en sturend naar een goede uitkomst waar je mee verder kunt.