Ervaringen

Wat anderen zeggen over Het Zicht

Lees hieronder de positieve ervaring die wij hebben mogen ontvangen

Ik ben bij Henk terecht gekomen naar aanleiding van een aangekondigde reorganisatie binnen mijn team. Henk heeft mijn aandacht getrokken tijdens een presentatie over de mogelijkheid van een loopbaanadvies. Hij stelde de vraag of we dit als angst of als kans zagen, ik zag gelijk de kans en heb deze met beide handen aangegrepen. Ik heb geen spijt van het loopbaanadviestraject bij Henk. Henk heeft mij via diverse gesprekken, onderzoeken en testen in laten zien waar mijn competenties en interesses lagen en hoe ik die verder kan uitbouwen. Na iedere sessie kwam ik vol energie bij Henk vandaan. Ik ben zelfverzekerder geworden in de periode dat ik bij Henk ben geweest, durf meer aan te geven richting leidinggevenden en ben nog steeds bezig met het verbeteren van mezelf. Mocht u een loopbaanadviseur of coach zoeken klop dan zeker even aan bij Henk van het Zicht, dankzij het traject bij het Zicht heb ik weer zicht op nieuwe wegen die het onderzoeken waard zijn. Henk bedankt voor je tijd, aandacht en alle adviezen die je mij hebt gegeven.

Cor Penning

Na het eerste kennismakingsgesprek met Henk, was ik direct enthousiast om samen met hem aan de slag te gaan met mijn loopbaancoachingstraject. Henk heeft een open houding, denkt goed mee, vraagt door en is resultaatgericht. Hij heeft mij uitstekend geholpen bij het vinden van antwoorden op de vragen “Wil ik mijn huidige werk nog voor langere tijd doen?” en “Passen mijn huidige functie en rol nog wel bij mij?”. Mede dankzij het traject met Henk heb ik nu een super leuke baan als specialist projectinrichting bij Pet Projectinrichters te Hoogeveen.
Dus mocht je rondlopen met vraagstukken rondom je loopbaan, studiekeuze of re-integratie, neem dan zeker contact op met Henk!

Karin Timmer

Mijn zoektocht op de arbeidsmarkt ging niet zoals ik verwacht had, daarom besloot ik in gesprek te gaan met Henk. Al tijdens het kennismakingsgesprek wist hij me te raken, waardoor ik nog meer energie voelde om een traject bij hem te beginnen. Hij kwam daarvoor met een helder en duidelijk plan van aanpak. We besloten om drie sessies te doen, om op die manier aan mijn zelfverzekerdheid in gesprekken te werken. Daarnaast besloten we om mijn CV en motivatiebrieven onder de loep te nemen. Tijdens de sessies kreeg ik veel ruimte om vragen te stellen, waar Henk in bijna alle gevallen direct een passend antwoord op had. Ook waren de tips helder, waardoor ik al snel groeide op het gebied van gesprekstechnieken. Na de afsluitende sessie waren we beide zeer tevreden over het resultaat. Ik zat vol nieuwe energie om nieuwe sollicitaties de deur uit te doen, terwijl Henk vooral blij was met mijn vooruitgang. Hij heeft ervoor gezorgd dat mijn houding een stuk opener is tijdens gesprekken, maar ook mijn manier van antwoord geven is beter geworden.

Jarno Buiter

Onlangs heb ik de werkvelden- en functietest gedaan bij `Het Zicht Loopbaanadvies`, verzorgd door Henk Zantinge. Er werd gewerkt met heel veel steekwoorden, waar je direct op moest reageren, vanuit je gevoel en niet vanuit je gedachten. Behoorlijk intensief maar erg leuk. De uitkomst was zeer verhelderend. Op deze manier kom je er nog eens achter waar daadwerkelijk je hart ligt. Ook de input en werkwijze van Henk Zantinge van Het Zicht heeft hieraan meegedragen. Al met al een echte aanrader

Gea van Urk

Voor onze dochter hebben we Henk gevraagd haar te adviseren bij het maken van de juiste keuze voor een opleiding na haar Havo diploma. Omdat ze nog niet goed weet welke kant ze op wil v.w.b. studie heeft Henk haar middels een intakegesprek en vervolgens een werkvelden- en functietest en beroepskeuzetest hierbij geholpen. Henk is een betrokken en deskundig coach die door kritische vragen te stellen de juiste snaar weet te raken. Wie ben ik? Wat wil ik wel/niet? Waar liggen mijn interesses? Wat zijn mijn kwaliteiten? Etc. Mijn dochter heeft veel aan het korte traject die ze bij Henk heeft doorlopen gehad, hierdoor kan ze een gerichtere keuze maken.

Nienke Jager-Wierenga

Afgelopen december (2014) heb ik bij Henk een vijftal coaching sessies gehad. Met deze loopbaansessies wou ik duidelijk krijgen wat mijn competenties zijn, in welke gebieden liggen mijn interesses qua werk, wat zijn mijn doelen en als laatste sessie een sollicitatietraining. De sessies verliepen gemoedelijk. Henk luisterde aandachtig naar mijn verhalen, stelde scherpe vragen en gaf mij daarmee het gevoel dat hij geïnteresseerd is en actief met mij mee dacht, waar bijvoorbeeld mijn competenties liggen. Het eindresultaat mag er wezen! Ik heb nu een duidelijk rapport, waarin per sessie, zelfs per competentie, staat uitgewerkt wat we hebben besproken en wat het advies is dat Henk mij daarbij geeft. De adviezen zijn duidelijk, en geven stof tot nadenken over wat ik wil en hoe ik dit kan bereiken. Ik heb dankzij deze sessies, nu duidelijk voor ogen wat ik wil en vooral ook hoe ik dit kan bereiken. Ik kan alleen maar zeggen, dank je wel, Henk

Kitty Rorije

Henk is een deskundige, enthousiaste, leuke, sociale en flexibele Studie- Loopbaan Begeleider. Hij is uitstekend in staat om een persoonlijke werkwijze te combineren met een professionele houding. Hierdoor bouwt hij snel een goede werkrelatie op met een cliënt en weet hij de cliënt uitstekend te motiveren en te begeleiden richting een opleiding en ander werk. Henk denkt mee met de persoon en draagt oplossingen aan. Hij staat garant voor een prettige aanpak gericht op resultaat. Hij heeft het vermogen om mogelijkheden van mensen te zien in plaats van beperkingen en mensen op professionele wijze te ondersteunen. Kortom: Een fantastische Coach!!

Ingrid Eggens

Na een loopbaan van 31 jaar werd ik boventallig. Ik stond er vrij nuchter in, dacht ik…..en begon, na een kennismakingsgesprek, direct met de eerste gesprekken met loopbaancoach Henk Zantinge. Henk zette mij aan tot nadenken over wie ben je, wat kun je en wat wil je. Al vrij snel kwam ik mezelf tegen. “Neem even de tijd voor jezelf, zodat je eerst kunt loslaten voordat we vooruit kijken” was het welgemeende advies van Henk. We lasten een pauze in, waarbij Henk af en toe even informeerde hoe het met me ging. Dit voelde goed, deze betrokkenheid.

Na enige tijd pakten we de draad weer op en hebben testen gedaan en goede gesprekken gevoerd. Henk houdt de vinger aan de pols en zet je aan tot nadenken. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om te starten met de opleiding tot medisch secretaresse. Het is een leuke opleiding en inmiddels heb ik ook een leuke stageplek om praktijkervaring op te doen.

Zonder de goede begeleiding van Henk had ik nog niet gestaan waar ik nu ben. Henk/Het Zicht staat voor deskundigheid, persoonlijke aandacht, nuchterheid, begripvol, doorzetten en sturend naar een goede uitkomst waar je mee verder kunt.

Nina Mulder-Rabbers

Henk heeft mij tijdens een coachingstraject begeleid. Hij is een prettig man om mee te werken, rustig, observerend en een goede sparringpartner. Aan het begin van het traject wist ik niet welke kant ik op wilde en dat heeft Henk me op zijn geheel eigen, positieve manier zelf laten ontdekken. Hij heeft me gemotiveerd maar ook afgeremd waar dat nodig was.

Ik beveel Henk zeker aan als je op zoek bent naar een coach die niet voor jou denkt maar jou laat denken over wie je bent en wat bij jou past.

Ylse Schulte-Leeman

Zakelijk was ik op een punt beland dat ik de hulp nodig had van een loopbaancoach om te kijken naar de toekomst en waar mijn passie ligt. Samen met Henk heb ik gewerkt aan mijn ontwikkeling om inzichtelijk te krijgen waar mijn talenten liggen en wat mijn competenties zijn. Ik hoop me nu te kunnen focussen op een toekomst richting financiële diensten en fraude. Henk bedankt voor de prettige samenwerking.

Carla Bruine de Bruin-Maas

Nog een loopbaancoach en adviseur nodig?
Gister was het laatste officiële gesprek tussen Henk en mij. Een bijzonder traject, waarin ik Henk altijd naast mij heb voelen staan. Keuzes die gemaakt moesten worden waren niet gemakkelijk, en de keuzes die ik wilde maken vlogen vaak van links naar rechts. Jij hebt met mij een koers uitgezet, mij zelf het roer gegeven, en bijgestuurd waar nodig. Je hebt me enorm geholpen met de enorme bureaucratische regelzaken en bent daarbij mij als persoon, niet uit het oog verloren. Ik heb veel waardering voor wat je voor mij
hebt gedaan! Opgeven komt in jouw woordenboek niet voor!
Dank voor alles, vanuit mijn tenen…😀

Ella Slump

Ik ben fan…………in september 2017 begonnen met mijn traject onder begeleiding van jou. Ik kan me nog steeds verbazen over het feit hoe jij mij tijdens het intake gesprek al wist te doorgronden. Dat was best eng en emotioneel, maar dat heeft mij wel weer geleerd om anders naar mijzelf te kijken. Het maken van een stappenplan, de vervolg gesprekken die ik niet altijd even makkelijk vond omdat ik niet altijd wist hoe ik iets moest verwoorden. Het bepalen van mijn doel, het (her)ontdekken van mijn passie, het benoemen van waarom ik bepaalde waardes zo belangrijk vindt, het nog meer leren mijn prioriteiten vast te stellen, dat heb ik dankzij jou weer beter op de rit gekregen. Ben er nog niet helemaal, maar kan wel zeggen dat ik dankzij dit traject mijn valkuilen op tijd herken en dat ik daarop kan reageren. Dankzij het traject lach ik niets meer weg, maar lach ik omdat ik weer lekker in mijn vel zit, weet wat ik wel en niet wil. Dank je wel voor je hulp en voor het gevoel dat ik weer trots op mijzelf kan en mag zijn

Gabriëlle

Neem contact op!

Neem contact op!